24 Kasım 2007

Sonunda...

Seyrede seyrede kendimizi öyle hazırlamışız ki ayarı fazla bile kaçırdık... Kılçıklarını çıkarıp sırtlarından şişe dizdik... Üzerlerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirdik tuzlayıp...
En üzerine de kırmızı toz biber serpildi...


Önceden 200 C ile sadece üst bölmesi ısıtılmış fırına verildi... Üstleri kızardıktan sonra alt üst edildiler ve en sonunda servis yapıldılar..

Offf tok karnına haber yapmakta ne zor oluyormuş...

2 yorum:

Emrah KARADENİZ dedi ki...

ooo ustat götürmüşsün hamsileri afiyet olsun canım çekti şimdi bu saatte

Ballı Baba dedi ki...

Kardeşim her işin bir uzmanlık alanı var, sen şimdi hamsi yedim deme sakın. Eğer hamsi yemek istersen önce uzmanından tarifini alacaksın. Bana sorarsan ne yediğin belli değil. Hiç bir zaman hamsi limonla yenmez ve baharatlanmaz, eğer limon sıktıysan o saman olur. Dere balığı değil ki kokusunu alsın...
Haftaya sana tarifini vereceğim söz...Not: kasası 5 YTL (15klo) 8 Aralık Ereğli hamsi festivali herkes tavetli....