2 Ocak 2011

Arıcılık, Vadi ve Güveç

Yeni yılın ilk günleri haftasonuna denk gelirse ve misafirimiz de olursa bize yine vadi yolu düşer.

Hem de yine güveçli olarak...

Güveç için av etini Birol Cumartesi ayar edecekti ama havasını almış.

Güveç için av eti şart değil ya...



Dağda hafta içi yağan karın  izleri devam ediyor.



Vadideyiz ve dayımda bu yıl yine vadide denetimlerde...



Birol abi, Dafi ve Rüzgar'ı vadiye getirdi biraz daha koştursunlar diye...



Dayımın da eskiden gittiği avlar gözünün önünden geçmiştir.

Birol abi bir komut veriyor, ikisi de mum...



Biz arılara bakarken onlar şöyle bir çulluk operasyonuna çıktılar ama dağa çok kar yağmadan buralarda biraz zor...



Dayımda kalan son narların tadına bakıyor...

Geçtiğimiz yıl götürdüğü nar fideleri tutmayınca, bu yıl köklü nar fidanları gidecek Mustafakemalpaşa'ya.



Hüseyin ve Fikri'de ateşi hazırlıyorlar...



Gökhan klasiği ise belli...

Lezzet katıyor yine...



Bizde arılara şöyle üstten bir baktık...

Küçük çerçevelerin bulunduğu ilk stoklamayı açtığımızda arılar taş gibi salkımda ve en ilginci ana arı da mavi numarası ile çerçevenin üstünde...

Artist artist dolanıyor salkımda da olsalar...



İnci kutuları da tam ortaya top gibi salkım yapmışlar.



4 çerçevelik kutuların bazıları aşırı kadrodan olsa gerek keki dalağa çeviriyorlar...

Bulunduğu kutunun-kovanın hacmini rahatça dolduran güçlü kolonilerde salkım hak getire...

Zayıf denilebilecek koloniler ise taş gibi salkımda...

Büyük kovanlarda ise hem uçuş hiç yok hem de salkımlar ön tarafta bal kemeri altında sıkı biçimde...

Küçük kutulardan 2-3 tanesinde yumurta kontrolü yaptık ama henüz yumurta yok...



Dayım ise özellikle kutuları ayrıntılı inceledi...

Bal stoğu iyi olan kutularda keklere gerek var mı? sorusunu sordu...

Bu kutularda kışlatmanın şartları biraz ağır.



Geldik güveçe...

Çok sıcak ama yine de üf üf üf diye üfleyip hemen göçürüyoruz.

Beklesek 5 dakika soğuyacak ama sabır seviyemiz düşük...

Soğutma için gazlı içecekler soğuk hava etkisiyle zaten olmuş buz...

Bir güveçten bir bardaktan içecek...

Yine fazla kaçırmışız.

5 yorum:

ARICI MESUT dedi ki...

Abi öncelikle afiyet olsun
Haftaya avcılık kulübünde açılacak kursta Bahri hoca da güveç bekliyordu.
Birol abi havasını almadan çulluk yada tavşan peşine şimdiden düşse iyi olur.

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

Halil Bey; yine yapacağınızı yaptınız yani... Birol abiye ve dayınıza çok selamlar ama bir eksiğimiz var galiba yusuf abiyi göremiyorum. saygı ve muhabbetle...

lokman yeşilöz dedi ki...

selam ben aksarayda arıcılık yabmaktayım sizin arşifleri inceledim . yalnız bizim bu ayciçeginde tecrübemiz yok.bizim burda cerzlik ayciçeği ekimi cok yabılıyor.bundanda bal alırmı.ayciçegi arıyı bitirir diyorlar ne derece dogru.bizi bu konuda aydınlatısanız sevinirim.

ÇAY'LI dedi ki...

afiyetler olsun birlik ve beraberliginizin herkese de bulaşması dileklerimle.

markos aliprantis dedi ki...

Very nice Setter