20 Temmuz 2012

Arıcılık Hayatı Hızlandırıyor...

1 aydır neler yapmışız...

Vakit çok çabuk geçiyor..

O halde özet geçelim.


Refik hocamın arılığında ana arı üretimi başlangıcı çalışması yaptık.


Bebeklerle bebek, çocuklarla çocuk olduk...


Karacabey boğazındaki Kepsutlu arıcıların hasadını ziyaret ettik.


Kestaneye gitmeyenlerden bölmeler yaptık...


Kestanediklere kasnaklara da bal koyma eğitimi yaptırdık...

Eğitim şart...

Doldurma tamam da hala kovanlarda sırlanmasını bekliyoruz.


Boğaz'daki arılara gittikçe arkadaşlarımızın sıkışan arılarını rahatlattık...


Söylemesi ayıp, 400 litrelik derin dondurucu aldık.

Daha önceki derin dondurucu balkonda kiler oldu.


Aklımıza geldikçe kaçtık Boğaz'a...


Ve bir gece dayımın arılarını ayçiçeğine götürdük.


Civcivler piliç oldu bile.

Horozun birisi ötmeye bile başladı.

Heee bu arada kutularda doldular.


Ayçiçeğine indirilen arıların katları rahatlatıldı.

Ballar karışmasın aman.


Kestane - ıhlamur ormanında bu yıl ıhlamur galip geldi...

Bala aroma verilir de ıhlamur gibi vereni görmedik...


Bizim acelemiz yoktu.

Ayçiçeğine gidecek değiliz ya.

O zaman bizde katlardan biraz rahatlatma yapalım dedik.


Katları alıp hepsi tek ballıklı hale getirildi.


Balları alıp geldik, çiftlikteki sağım odasında hallediverdik.


Eee kal kal nereye kadar.

Bir akşam bizde kalkıp yerlerimize geldik.


2 gün sonra hasada girdik.

Arılar kızgın, biz azimli ama bitirdik sonunda.


Bu arada aktarılacak bir sepet varmış...


Aktarıverdik...


Tabi ana arısını alarak.

Yerine 2 ana arı vererek hem de...

1 ay nasıl geçmiş anlamadık...

Arıları artık çama hazırlıyoruz.

4 yorum:

Scuba dedi ki...

Emekli olduktan sonra arıcılı sayesinde bir gününüz boş geçmiyor.Paylaşımlarınız için teşekkürler.Kolay gelsin.
Saygılarımla,
Salih

ARICI KRAL dedi ki...

Ustam, sizin daha sık yazmanıza alışığız, lütfen böyle aydan aya yazmayın yaaa!!!

uzmanarıcılık dedi ki...

Faydalı bilgiler geliyor. Bal sağım nasıl geçiyor bu sezon.?
www.uzmanaricilik.com

bekir dedi ki...

maşallah emekliligin tadını cıkarıyorsun hani ballarında bereketli olsun